Po antrojo etapo


2017 parvazumo logo

Baigesi II-asis Lietuvos automobiliu pravažumo cempionato ir 4x4NEZ cempionato I-asis etapai Latvijoje.
Džiaugsmas - V. Paškevicius, kartu su R. Danileviciumi tapo TR1 klases nugaletojais, į prizininku trejetuka beldesi ir V. Mateika, ir J. Sirvydis su jaunuoju šturmanu L. Kuzminskiu. Tačiau pritrūko, greičiausiai, profesionalumo.
Nauji veidai NEZ čempionate iš Šilutės. Ne kruopšciai atlikti namu darbai atsispindi rezultatų suvestineje. Yra paprasta taisyklė, jeigu išvažiuoji į varžybas, žinodmas, kad yra silpna vieta - tai, garantuotai, ji ir pakiš koja. Tikiu, kad šie žemaičiai nesudės ginklų ir, padarę išvadas, sieks pergalių.
Neramumas - nei vieno esto! Ieškant priežašciu, "Kodėl?" Visada rasi. Net keturi (stipriausi) TR3 klases dalyviai išvyke į "Croatia Trophy" varžybas, tai didelė netektis, nes sudejus Lietuvos 4 ekipažus, butu buvus įdomi kova. juolab, kad senų sąskaitų turi T. Klasimae su N. Gurkliu. Estija visada garsejo TR1 klasės sportininkais: T. Kaarp, A. Kunapas... Nieko. Tuščia.
Pavojus - nesimato arba nykstamai mažai yra jaunimo. Ar tai reiškia, kad su senaja karta išnyks pravažumo sportas Lietuvoje? Nuostalgijos apimti karts nuo karto iššauna veteranai, sukonstruoja automobili ir, kiek pavažiavę, parduoda. Konstruojančiu automobilius yra: tai, girdi, Švencionyse keturi automobiliai, tai Utenoj... Kur jie?
Klausimu daugiau nei atsakymu.

II etapo rezultatai
SignalsEM_2017_rez2

4x4NEZ čempionato I etapo komisaras G. Grigaitis

2017m. Lietuvos pravažumo čempionato II etapas, 4x4NEZ čempionato I-asis etapas


2017 parvazumo logo

Blogosios šių metų 4x4NEZ čempionato naujienos – pirmą kartą per visą šių varžybų istoriją dalyvių gretose nematėme nei vieno Estijos dalyvio. Iš 3 įskaitinių čempionato klasių tik vienoje, TR1 klasėje, susirinko pakankamas ekipažų skaičius.
Visos kitos naujienos – geros. TR1 klasėje startavo net 7 ekipažai iš Lietuvos, TR3 klasėje užsiregistravo 4 lietuviški ekipažai, TR2 – vienas. Iš Lietuvos užsiregistravusių dalyvių skaičius sportinėse įskaitose pirmą kartą aplenkė latvius.

Penktadienio rezultatai
SignalsEM_2017_rez

Šeštadienio rezultatai
SignalsEM_2017_rez_2diena

„Versmėje“ - Rally raid čempionato ir taurės batalijų pradžia


ukmerge 17

Informacija spaudai

2017.05.03

Tik 10 dienų beliko iki gegužės 13-osios, kai šalia Ukmergės esančioje „Versmės“ trasoje prasidės Lietuvos automobilių Rally Raid čempionato ir taurės pirmųjų etapų varžybos, kurias rengia VšĮ „Bekelės fiesta“.
Tačiau būrelis šios sporto šakos gerbėjų, išgirdusių apie įvykusias varžybas Nemėžyje, linkę manyti, jog pirmenybių batalijos jau prasidėjusios...
„Tai buvo pravažumo (Trophy raid) varžybos. Pirmosios nuo 2005 metų, kai „Bekelės fiesta“ jų nebeorganizuoja, o koncentruojasi tik į Rally raid čempionato ir taurės lenktynes, - jų spaudos centrui, viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ sakė Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) 4x4 komiteto pirmininkas Gediminas Grigaitis. -  Pravažumo čempionate dalyvauja visureigiai, specialiai parengti įveikti gilų purvą, gilias brastas ir stačias įkalnes. Šio sporto atitikmuo ir sportininkų svajonė - Rusijoje vykstančios, savaitę trunkančios „Ladoga Trophy“ lenktynės“.
Lietuvoje visureigių 4x4 arba bekelės sportas vystomas dviem kryptimis. Tai jau minėtas Trophy raid ir Rally raid, tarp kurių didžiausias skirtumas tas, kad Rally raid čempionate varžomasi automobiliais, specialistų parengtais greitesniam važiavimu. Todėl Rally raid lenktynių trasos driekiasi miškų ir laukų keliukais, žvyrkeliais ir netgi asfalto ruožais. O šį sportą kultivuojančių svajonių olimpas, pasak G. Grigaičio – garsieji „Dakaro“ maratonai.
Bendras 4x4 sporto bruožas – varžybose dalyvaujantys ekipažai važiuoja nežinoma jiems trasa ir yra orientavimosi elementai.
Taigi, gegužės 13-ąją „Versmės“ trasoje bus duotas startas Rally raid čempionato ir taurės pirmojo etapo varžyboms, o šiemet iš viso bus surengtos trijų etapų batalijos – be Ukmergės dar Akmenėje ir Kupiškyje.
Pirmojo etapo dalyviai, kurių laukiama apie 40 (paraiškų priėmimo terminai išsenka gegužės 8 d.), varžysis penkiose klasėse. Rally raid čempionato dalyviai jėgas išbandys „Sport“ ir „Extreme“ įskaitose, o besivaržantys Rally raid taurės įskaitoje – „Tourism“ klasėje.
Motociklininkai lenktyniaus „Enduro“ ir keturračių įskaitose.
Pirmojo etapo batalijas bus itin patogu stebėti žiūrovams, nes, nepaisant bendro apie 260 km trasos ilgio, daugelį kilometrų varžybų dalyviai susuks „Versmės“ trasoje, o kai kurie net neišvažiuos iš jos.
Lenktyniaujantys abejose motociklų klasėse savo meistriškumą demonstruos 5,5 km ilgio žiede, įrengtame „Versmės“ trasoje. Jie du kartus po vieną valandą varžysis atskiro starto rungtyse, o pirmojo etapo nugalėtoju taps per šį laiko limitą daugiausia ratų įveikęs sportininkas.    
Visureigių vairuotojams šis žiedas sudarys apie penktadalį visos privalomos įveikti trasos.
Pirmojo etapo varžybos visuomet susilaukia didesnio dėmesio, nes per tarpsezonio pertrauką pasiilgę tikros kovos jose stengiasi savo meistriškumą pademonstruoti visi pajėgiausieji čempionato dalyviai. Kitas dėmesio vertas objektas – nauja arba gerokai atnaujinta, sezono batalijoms parengta technika, kelianti didesnį ir žiūrovų, ir varžovų susidomėjimą.  
Štai „Sport“ klasės dalyvis, vienas būsimų batalijų favoritų, Vaidotas Paškevičius pernai iškovotą čempiono titulą pasiryžęs apginti su naujuoju savo koviniu „Isuzu Vehi Cross“ bolidu, kuriam tai bus pirmasis kovinis krikštas.
Parengtą sezonui į „Versmę“ savąjį „Land Rover Defender“ atvairuos ir panevėžietis Remigijus Kupstas, ketinantis dalyvauti ne tik visų etapų varžybose šalyje, bet ir išmėginti jėgas užsienyje.
„Tradiciškai gausiausiai į varžybas susirenka „Tourism“ klasės atstovai ir vien šis faktas kelia pagarbą jiems, - sako varžybų rengėjas G. Grigaitis – Iki gegužės 1 d. norą varžytis šioje klasėje jau buvo pareiškę 10 ekipažų, tarp jų favoritais laikyti Virginijaus Kubiliaus ir šeimyninis Algio, Arūno ir Aurimo Atkočiūnų iš Panevėžio rajono Žibartonių kaimo ekipažai“.
Bekelės automobiliu tituluojamą „Nissan Navara“ pikapą pristatantis „Nissan Nordic Europe” komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys siūlo atidesnį dėmesį atkreipti ne tik į geriau pažįstamus Lietuvos, bet ir į užsienio šalių sportininkus.
„Su visa pagarba kalbėdami apie saviškius nepamirškime svečių, kurie į Lietuvoje rengiamas varžybas atvyksta turėdami aiškų tikslą - nesitaikstyti su kukliu svečio vaidmeniu“, - sako M. Plukys.
Jį nebe labiausia imponuoja su dviem „Nissan Patrol“ visureigiais atvykstanti Latvijos „Norde Expedition Team“ šeimyninio dueto komanda, kuri varžysis masiškiausioje „Tourism“ klasėje. Tai broliai Gints ir Didzis Bremzės, su savo visureigiais galintys nesunkiai varžytis ir „Extreme“ klasėje, tačiau pirmam kartui pasirinktas „saugesnis“, žvalgybinis variantas.
Pasak varžybų organizatorių, daugiausia nežinomųjų pagarbos nusipelnančioje „Extreme“ klasėje, kurios dalyviai rungiasi ir greičio, ir orientacijos ruožuose. Bent kol kas čia favoritų rolėje neblogai jaučiasi Andriaus Puidoko ir Andriaus Narkevičiaus įgulos.
Pirmojo etapo lenktynių dalyviai varžysis ne tik dėl didesnio taškų kraičio čempionato įskaitoje, bet ir dėl Ukmergės rajono savivaldybės mero Rolando Janicko, kuris yra ir šio etapo varžybų organizacinio komiteto pirmininkas, taurės, o taip pat specialiųjų originalių prizų, kuriuos įsteigė renginio partneriai „Stihl“ ir „Nanotekas“. 

        

Lietuvos bekelės čempionato ir taurės varžybų spaudos centras –Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus“
El./paštas visusbonus@dtiltas.lt
Tel. + 370 612 93662

Lietuvos automobilių sporto federacijos informacija


LASF_logotipas_RGB_png

Gerb. LASF nariai ir sportininkai,
Informuojame, kad LASF tikrųjų narių suvažiavime 2017-03-25 buvo priimti nauji LASF Įstatai, kurie įsigaliojo 2017-04-25 d.Pagal Įstatų 12.4 p., sporto šakos bendruomenė renka narius į 4×4 komitetą: Sporto šakos komiteto Pirmininką, 1 Organizatorių atstovą ir 1 Sportininkų atstovą. Tuo remiantis šaukiamas 4×4 komiteto bendruomenės susirinkimas LASF tikrųjų ir asocijuotų narių bei jų sportininkų, kurio metu bus galima siūlyti kandidatus į 4×4 komitetą ir susipažinti su jais.

Darbotvarkė:

– Siūlymai į komiteto Pirmininko poziciją;

– Siūlymai į Organizatoriaus atstovo poziciją;

– Siūlymai į Sportininkų atstovo poziciją.

Balsuoti renkant komiteto Pirmininką, Organizatoriaus ir Sportininko atstovą turi teisę visi LASF asocijuoti ir tikrieji nariai turėję/turintys toje sporto šakoje bent vieną sportininką, per praėjusius kalendorinius vienerius metus ar einamaisiais metais turėjusį/turintį LASF metinę vairuotojo licenciją, ar tos sporto šakos varžybų organizatoriaus licenciją (narių priklausymas atitinkamai sporto šakai skelbiamas http://www.lasf.lt/lt/dokumentai/rinkimai/ ).

Kandidatų į komitetų narius forma
Kandidatu i komitetu narius forma

Kandidatų į komitetų Pirmininkus Forma
Kandidatu i komitetu Pirmininkus forma

2017m. Lietuvos automobilių rally raid čempionato ir taurės I-ojo, "4x4perimetras.Ukmergė" užsiregistravę dalyviai


ukmerge 17

Čempionato ir taurės dalyviai
RR Ukmerge dalyviai 170502


FBZiedas-logo

"Bekelės žiedo" dalyviai
BZ dalyviai170502

  • rk.lt
  • 4x4padangosiksliukas 2
  • lasf9
  • 4x4service10
  • Paveiksliukas 12